Zo maak je een cv

HANDIGE TIPS

 

Om het solliciteren wat makkelijker te maken, hebben we hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet!
 
Stap 1: Je gegevens
Begin je cv altijd met je persoonsgegevens. Zo weten wij als werkgever meteen met wie we te maken hebben. Maak ook gebruik van een foto. Dit geeft een beter beeld van wie er solliciteert, je cv valt op en je wordt onthouden.
 
Stap 2: Werkervaring
Zet je (relevante) werkervaring altijd op chronologische volgorde neer. De meest recente baan, komt bovenaan te staan. Vermeld altijd de naam van het bedrijf waar je hebt gewerkt, de functienaam die je hebt uitgeoefend en een korte omschrijving van de werkzaamheden die je daar hebt verricht. Als je de maanden weet wanneer je bent gestopt en begonnen, vermeld je deze ook altijd op je cv.
 
Stap 3: Opleidingen en cursussen
Ook de opleidingen schrijf je in chronologische volgorde op. De laatste opleiding zet je bovenaan. Per opleiding vermeld je of je deze hebt afgerond.
 
Stap 4: Vaardigheden
Hier kan je de taalvaardigheden opschrijven die je beheerst. Daarnaast is dit ook een goede plek om andere vaardigheden op te schrijven die je beheerst en goed van pas kunnen komen bij de functie waarop je solliciteert. Eventueel kan je het cv aanvullen met hobby’s.
 
Stap 5: Spellingscontrole
Check altijd je cv op de juiste namen van bedrijven, grammatica en spelfouten. Iedere computer/ tablet/ mobiel heeft tegenwoordig spellingscontrole, maak hier gebruik van!
    
Het schrijven van een motivatiebrief
Geen inspiratie voor het schrijven van een motivatiebrief? Je bent niet de enige! Veel mensen zien op tegen het schrijven van een motivatiebrief. Om het wat makkelijker te maken hebben we 3 vragen voor je op een rijtje gezet. Door deze vragen te beantwoorden en bij elkaar in een kort verhaaltje te zetten, heb je al een motivatiebrief. De kracht van een motivatiebrief, zit hem in de lengte. Hoe korter en krachtiger de brief is, hoe beter je boodschap overkomt en blijft hangen. Zo simpel kan het zijn!
 
Wie ben je?
Vertel hier je naam, leeftijd, waar je woont en wie je bent of wat je doet.
 
Wat heb je te bieden?
Vertel hier wat je kan toevoegen aan een bedrijf. Je kan hier relevante werkervaring of opleidingen noemen.
 
Wat voeg je toe?
Vertel hier waarom je de geschikte kandidaat bent voor de vacature.
 
Rond het verhaal af en vergeet niet je telefoonnummer en mailadres te vermelden.
 
Succes!
Bel ons direct!